עסקים

פתיחת עסק – דברים שכדאי לדעת לפני שפותחים עסק

החלטתם לפתוח עסק, ברכות. הינה כמה דברים מאוד חשובים שכדאי לדעת, לפני פתיחת כל עסק חשוב להגדיר מה יהיה תחום העניין העיקרי בו

החלטתם לפתוח עסק, ברכות. הינה כמה דברים מאוד חשובים שכדאי לדעת, לפני פתיחת כל עסק חשוב להגדיר מה יהיה תחום העניין העיקרי בו, מה יהיה קהל היעד שלך, נדרש לעשות אפיון מוצר שאותו תרצו לשווק , לחשוב על איזה סוג של שירות העסק שלך עומד לספק ללקוחות. פתיחת עסק זהו תהליך הדורש ידע רב והשקעה מרבית, חשוב לזהות את הצורך הציבורי האם אנשים יהיו מוכנים להשקיע בעסק שלך האם תחום העסק אכן יתאים לצורך הלקוח. דעו שזיהוי הצורך מוליד הצלחה מרבית לעסק אותו אתם רוצים לפתוח.

הרעיון של פתיחת העסק שלך – 

הרעיון הוא עיקר המחשבה לפני כל פתיחת עסק, אתם צריכים לזהות את צורך הציבור, מה מעניין אותם, מה הולך כיום בשוק, השם של העסק חייב להיות מוכר קליט ומרשים וכמובן להיות מותאם לרעיון זהו עיקר הדבר שהולך למשוך את הלקוחות שלכם פנימה ולייצר לכם קהל יעד נאמן. לאחר בחירת הרעיון לעסק שלכם כדאי לבחון אותו בדיוק מרבי, איך העסק שלכם עולה על פני המתחרים? לזהות את הסביבה הנכונה בה אתם רוצים לפתוח את העסק שלכם, מה החולשות אל מול החזקות בעסק אותו בחרתם לפתוח. רצוי להתעמק כמה שיותר ולעשות אפילו סקר שוק לראות מה מעניין את הציבור כיום והאם זה בכלל הולך להצליח לבדוק לעומק מה ההזדמנויות העסקיות שלנו בתחום, האם הרעיון אותו בחרנו מספיק חזק על מנת שנמנף אותו קדימה.

התוכנית העסקית של העסק שלך –

לפני כל פתיחת עסק בשביל השקט הנפשי והסדר שלנו נייצר לנו תכנית עסקית שתשקף לנו את כלל הפעולות והנתונים בעסק שלנו. התוכנית העסקית, מטרתה להציג את הרעיון העסקי בהיבט שונה שמציג לנו נתונים באופן מילולי וגם מספרים וחישובים. התוכנית העסקית היא הרעיון העסקי כולו, שלב אחר שלב בפיתוח העסק, המבנה ארגוני, מוצרים או דרכי שיווק ומכירות לקהלי יעד, התוכנית מציגה לנו גם את מצב השוק לאותו זמן נתון ומציג לנו גם את רמת המתחרים. התוכנית העסקית מציגה לנו את כלל הכנסות וההוצאות של העסק, דו"ח רווח וההפסד, תזרים מזומנים חד פעמי או קבוע ודוחות. נכלל שם גם תכנית השקעות ומקורות המימון שלנו.

מימון העסק שלנו – 

כחלק מההקמה של העסק והתוכנית העסקית, נבדוק איך ומהיכן אנחנו מוצאים מקור של כסף נבדוק אם קיימים לנו חסכונות או פיקדונות, או כמובן נבדוק דרך שהיא ממקור חיצוני, כמו הלוואה מבנק שמלווה לעסקים. ההשקעות העיקריות יכולות להיות עבור עיצוב העסק, שיפוץ כללי, שכירות, ריהוט, מלאי ראשוני, פרסום ושיווק וכו' בתקופה הראשונה ההוצאות יעלו על ההכנסות וצריך לקחת זאת בחשבון, עד שהעסק יתחיל למנף את עצמו, לאחר מכן זה מתאזן אם הכול הולך כשורה על פי התוכנית שלנו כמובן.

סיכום דברים פתיחת עסק – 

לאחר שלמדנו, העמקנו, התמקדנו בדברים החשובים ביותר בפתיחת העסק שלנו, נותר לנו לאמץ חשיבה של בעלי עסק, ראש פתוח לשינויים, מוכנות להקריב שעות עבודה רבות, בעיקר בתחילתו של העסק. הבינו שהגיע שלב הביצועים והעשייה היא רבה ומרובה, בדקו ועשו הכנות אחרונות לקראת הפתיחה שלכם וודאו שהכול יהיה מוכן. עשו בדיקות אחרונות שחשבון בנק העסק שלכם פעיל, שקיימת מסגרת אשראי לעסק, שקיימים כלל הרישיונות, התקנים והתעודות. בדקו שכלל אנשי המקצוע בעסק שלכם יודעים את עבודתם וכולם מוכנים לעבודה. בהצלחה

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

הקהילה החרדית – שילוב נכון בשוק העבודה ובקהילה הכללית

פתיחת עסק – דברים שכדאי לדעת לפני שפותחים עסק

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button