סלטים מנצחים – 10 מתכונים הטובים ביותר
מתכננים להכין ארוחת צהריים ובא לכם על סלט? יופי - כי אספנו עבורכם 10 מתכונים לסלטים מנצחים שיעשו לכם את הארוחה לטובה הרבה יותר
זה ממש קל להכין סלטים מנצחים בבית, או להזמין במסעדה גם. הם טומנים בחובם המון סגולות בריאותיות, בעוד צריכה של מנת עלים ירוקים עשויה להתברר בתור ההרגל הכי מוצלח שלכם, בכל אחת מן עונות השנה. בעצם, מוקד הרעיון שלפיו ירקות טריים חיוניים לרווחה או לבריאות שלכם בוודאי ידוע לכם משכבר הימים, אך תמיד כדאי לקבל תזכורת על זה. ונציג בפניכם אמירה ידועה, שתשכנע אתכם לקרוא מתחילת המאמר הזה ועד לתומו, ולגלות הכול אודות סלטים מנצחים – 10 מתכונים הטובים ביותר, וזה הולך ככה – "תזונה עשירה בירקות ופירות יכולה להוריד את לחץ הדם, להפחית את הסיכון למחלות לב ושבץ, למנוע סוגים מסוימים של סרטן, להפחית את הסיכון לבעיות עיניים ועיכול, ולהשפיע לטובה על רמת הסוכר בדם שיכולה לעזור לשמור על התיאבון".
סלטים מנצחים – לסלט תרד ובייבי מוצרלה ברוטב בלסמי
והנה התחלנו את המאמר שלפניכם עם מתכון ראשון של סלטים מנצחים אשר קשור בהכרח לסלט תרד ובייבי מוצרלה ברוטב סלמי, ואלו הם המצרכים עבור סלטים מנצחים לסלט עצמו –
- שניים עשר עלי נענע טריים.
- מאתיים גרם של גבינת בייבי מוצרלה, בתום הסינון.
- חצי בצל סגול שנקצץ באופן גס.
- חבילה אחת של עלי תרד שנשטפו ושהם טריים.
- עגבנייה אחת חתוכה באופן גס.
המוצרים לרוטב בלסמי –
- פלפל שחור גרוס.
- שליש של כוס שמן זית.
- מלח גס.
- שתי כפות חומץ בלסמי.
אופן ההכנה –
- יש לשים את עלי התרד בתוך קערה גדולה, ואז לצרף אליהם את הירקות ואף את הגבינה, תוך כדי ערבוב עדין.
- כעת מערבבים בקערה קטנה או בשייקר את כל מוצרי הרוטב, עד שמתקבל רוטב אחיד.
סלטים מנצחים – סלט ביצים ומיונז
מתכון השני של סלטים מנצחים, בדמות של סלט ביצים ומיונז שבהחלט הולך, ואלו הם המצרכים שנדרשים –
- שישה או שבעה עלי עירית, או לחלופין שניים או שלושה עלי בצל ירוק.
- שש ביצים קשות.
- קורטוב פלפל שחור ואף מלח.
- שלוש כפות מיונז.
אופן ההכנה –
- יש לקלף את הביצים, ואז באמצעות פורס ביצים צריך לפרוס אותם בפריסה כפולה – קודם כל לאורך, ואחר כך לרוחב, ואז לקצוץ ממש דק את עלי העירית.
- תערבבו את כל המוצרים ביחד עם פלפל, מיונז והן מלח, ואז תאחסנו את הסלט במקרר עד אשר תגישו אותו.
סלט טאבולה עם רימון, חמוציות ופירות העונה
בבחינת המתכון השלישי של סלטים מנצחים, בקונספט של סלט טאבולה עם רימון, חמוציות ופירות העונה, בוודאי שתופס. ואלו הם המצרכים אשר נדרשים –
- קצת חמוציות.
- כוס אחת של בורגול עבה.
- שני אפרסקים.
- ארבעה חופנים של פטרוזיליה.
- שני שזיפים.
לשם תיבול –
- בצל ירוק.
- שמן זית.
- מיץ לימון.
- מלח.
אופן ההכנה –
- קודם כל, תשרו במים פושרים את הבורגול במשך כשלושים דקות, עד שיתרכך, ותסחטו אותו מהנוכחות של המים. עכשיו תחתכו לקוביות את הפירות, לחתיכות גדולות ובגדלים זהים, ותקצצו ממש דק את הירק.
- תערבבו את הבורגול, גרגרי הרימון, הפירות, החמוציות וכן הירק בתוך קערה גדולה, ואחר כך תוסיפו תבלינים ושמן זית, ותערבבו טוב.
סלט גזר שריף שישרוף לכם את הנשמה
והנה המתכון הרביעי של סלטים מנצחים, בדמות של סלט גזר שריף, שממש לא ישרוף לכם את הנשמה. ואלו הם המוצרים המבוקשים –
- מלח בהתאם לטעם האישי שלכם.
- חמישה גזרים.
- חצי פלפל חריף.
- חמש שיני שום.
- מיץ משניים וחצי לימונים.
והנה התורה כולה על רגל אחת –
- תפרסו את הגזרים לכדי רצועות דקיקות ביותר, וכן את שיני השום. את חצי הפלפל תפרסו לטבעות דקיקות.
- את כל מוצרי הסלט תשימו בתוך קערה גדולה ביחד עם מכסה.
- עכשיו תסחטו מיץ מן שניים וחצי רימונים, ואז תשפכו את המיץ על גבי הסלט, ואזי יש לסגור את המכסה ולערבב היטב עד שהטעמים יתמזגו זה בזה.
- תעבירו לאחסון במקרר עד שתגישו את הסלט המדהים הזה.
סלט אבוקדו טעים ובריא
והנה אנחנו כבר באמצע הדרך של סלטים מנצחים, ונציג בפניכם מתכון מנצח של סלט עם אבוקדו שבאמת בריא.
המוצרים הנדרשים בשביל סלטים מנצחים, הם כדלקמן
- פלפל והן מלח לפי הטעם.
- שמונה עלי חסה גדולים.
- מיץ מרבע לימון.
- בצל אחד סגול בגודל בינוני.
- שתי כפות של שמן זית.
- אבוקדו שלם ורך.
- שני מלפפונים קטנים.
אופן ההכנה-
- עליכם לקצוץ באופן גס את החסה, ואז ליצור רצועות דקיקות מן הגזר. תפרסו את המלפפונים לכדי פרוסות דקות, את הבצל תפרסו לטבעות דקיקות. ואז את האבוקדו תקלפו ואחר כך תחתכו לשני חצאים, תוך כדי יצירה של רצועות עבות, ותחתכו כל רצועה באמצע.
- בשלב הזה תשימו את כל הירקות בתוך קערה ללא האבוקדו, ואז תתבלו. תערבבו טוב ואז תוסיפו את רצועות האבוקדו, בעוד תטפטפו עליו מספר טיפות של לימון.
האם סלטים מנצחים בסגנון של סלט כרוב ברוטב סויה אסיאתי מזכיר לכם נשכחות?
בהגיענו אל המתכון השישי של סלטים מנצחים, תכירו את הסגנון של סלט הכרוב ברוטב של סויה אסיאתי, אשר יזכיר לכם נשכחות.
הפרודוקטים של סלטים מנצחים שכזה הם כלעיל –
- בשביל ההגשה יש להצטייד בשומשום וכן בחופן אגוזי קשיו וכן בשומשום.
- חצי כפית של פלפל שחור.
- רצועות של כרוב שלם.
- שן אחת של שום כתוש.
- חצי כוס שמן.
- מיץ מלימון שלם.
- שלושת רבעי כוס סויה.
ועכשיו נעבור ללב העשייה שלנו –
- תשטפו כראוי את הכרוב ותשימו אותו בתוך קערה גדולה, ואז תחממו את הפלפל השחור, הסויה, השום והלימון בתוך סיר בינוני עם שמן, להביא לכדי רתיחה ולהנמיך את הלהבה, תוך כדי המשך הבישול עוד כשתי דקות.
- כאשר הרוטב כבר מוכן, יש לשפוך אותו על גבי הכרוב, ולערבב היטב.
- נא לפזר שומשום וגם אגוזי קשיו, ולהגיש לרעבים.
האם סלטים מנצחים בסטייל של גזר מגורד ופלפלים חריפים באמת פיקנטי?
ובכן, הנה הנחנו במתכון השביעי של סלטים מנצחים, בסטייל של גרז מגורד ופלפלים חריפים שבאמת ובתמים פיקנטי.
המצרכים אשר מתבקשים לשם הכנת המתכון של סלטים מנצחים הם –
- כפית אחת של סוכר.
- חבילה של גזר מגורד, שתכיל כשבעה גזרים.
- כף שמן.
- שני פלפלים חריפים ירוקים.
- תבלינים, כמו למשל – פפריקה מתוקה, מלח וגם פלפל.
- פלפל אחד אדום.
- קצת כוסברה קצוצה.
- גרידה של קליפת שני לימונים.
- ארבע שיני שום כתושות.
- מיץ משני לימונים טריים.
ולהלן אופן ההכנה –
- באם החלטתם ללכת על גזרים שאינם מגורדים, כי אז יש לקלף ולחתוך אותם לכדי רצועות דקות. את הפלפלים החריפים, כמו גם את הפלפל האדום יש לחתוך לקוביות זעירות.
- תערבבו את רצועות הגזר ביחד עם קוביות הפלפלים ועם יתר הפרודוקטים בקערה גדולה היטב, ואם צריך לתבל עוד, תתבלו לפי הטעם שלכם.
- תעטפו את הקערה עם הסלט באמצעות ניילון נצמד ותכניסו אותה למקרר למינימום שישים דקות.
סלטים מנצחים – סלט ירוק עם בוטנים וחמוציות?
והנה כבר אנו נמצאים במתכון השמיני של סלטים מנצחים, שיציג בפניכם סלט ירוק עם בוטנים וחמוציות, שבטוח תאהבו.
המצרכים שנדרשים עבור סלטים מנצחים, לסלט – הם כלעיל –
- בצל ירוק קצוץ דק.
- חופן פטרוזיליה.
- חופן של בוטנים קלויים וחצויים.
- קצת כוסברה.
- קצת חמוציות.
- מספר עלי נענע.
- שורש אחד של סלרי.
- חופן של שמיר.
המצרכים בשביל תיבול סלטים מנצחים –
- כפית של חומץ.
- שמן זית.
- כף וחצי סילאן.
- מיץ מחצי לימון.
- פלפל שחור גרוס.
- מלח.
אופן ההכנה של סלטים מנצחים –
- תקצצו באופן גס את עשבי תיבול, תשטפו אותם במי ברז ואז תשימו אותם בתוך מסננת עדינה לשם ייבוש. תחתכו לקוביות קטנטנות את שורש הסלרי.
- את כל המרכיבים של הסלט תערבבו בתוך קערה גדולה, בעוד שבקערה קטנה תערבבו את כל מוצרי הרוטב, כאשר תשפכו אותו על גבי הסלט.
סלט אדום – גרעיני רימון ועגבניות ברוטב רימונים
והנה אנחנו שנייה לפני הסוף, ונשאלת השאלה החשובה – האם תסמיקו מן סלטים מנצחים – סלט אדום – גרעיני רימון ועגבניות ברוטב רימונים?
המצרכים הנדרשים למתכון
- גרעינים מרימון מלא.
- ארבע עגבניות.
- חצי בצל סגול.
- פלפל אחד אדום.
המוצרים שצריך בשביל הכנת רוטב לימונים –
- מעט מלח.
- מיץ מחצי לימון.
- שתי כפות של רכז לימונים.
- קצת שמן זית.
והנה המתכון עצמו –
- תחתכו לקוביות שוות את הגמבות ואת העגבניות, תוך כדי חילוץ של הגרעינים מרימון שלם, ולשים את הכול בתוך הקערה. מן הבצל הסגול תצרו רצועות דקיקות ותצרפו אותן לתוך הקערה.
- תערבבו טוב את הסלט עם כל הפרודוקטים של רוטב הלימונים ותגישו.
עד כמה סלטים מנצחים יוונים פשוטים
והגענו כבר לישורת האחרונה, המתכון העשירי בסדרה של סלטים מנצחים יוונים פשוטים.
המצרכים שיש להצטייד בהם בשביל מתכון של סלטים מנצחים הם כלהלן –
- מאתיים וחמישים גרם גבינת פטה פרוסה.
- בצל אחד סגול.
- חצי כוס פטרוזיליה שנקצצה באופן גס.
- מלפפון אחד.
- כוס אחת של זיתי קלמטה.
- פלפל וכן מלח.
- גמבה אחת ירוקה.
המצרכים הרצויים בשביל הכנת הרוטב הם כלהלן –
- כפית אחת של אורגנו יבש.
- בין ארבע לבין שש כפות של שמן זית.
- שתי כפות של חומץ בן יין.
וכעת נעבור הישר אל אופן ההכנה של סלטים מנצחים –
- תקצצו לכדי קוביות את כל הירקות, את הגמבה הירוקה ואת הבצל הסגול לכדי פרוסות, תוציאו קודם כל את הגרעינים שבהם, ואז תעבירו הכול לתוך הקערה, תוך כדי ערבוב של הכול ביחד עם פטרוזיליה ועם זיתים.
- תערבבו את האורגנו, שמן הזית, וכן החומץ בתוך קערית קטנה, ותכסו אותה במכסה מתאים.
- תעבירו את כל הירקות לקערה של הגשה, בעוד שתשימו את פרוסות הפטה מעל גבי הסלט, ואז תבזקו עליו את הרוטב, ובאופן אישי תוסיפו פלפל ואף מלח, ותגישו.
יעניין אתכם גם –