ילדים ומשפחה

קורונה ממשיכה לעוד שנה: ככה תעזרו לילדכם להתמודד רגשית

מגפת הקורונה לא מרגעה סימני רגיעה ושגרת החיים של הילדים כבר מעורערת ופגועה, בואו להבין איך לתת מענה רגשי נכון לילדים בזמן משבר

אז הגענו לשנת 2022 ועדיין נראה כי הקורונה לא הולכת לשום מקום, הגיע השלב שהמצב נהיה כבר כל כך קשה להתמודדות עם סגירת הכיתות, הגנים, הבידודים והחיסונים שזה משפיע כבר על הילדים בצורה שכנראה דורשת התייחסות וטיפול נכונים.

אז נכון שלא לכל הילדים אכפת לפספס יום לימודים, אבל ההשפעות הפסיכולוגיות והרגשיות של המצב הרבה יותר עמוקות ובעייתיות מרק פספוס יום לימודים או פער בחומר הלימודי. חוסר הוודאות, השיחות ששומעים גם מהצד, הפחד והחושה הכללית של חרדה ופחד שעוטפת את העולם בשנים האחרונות יכולה לגרום לנזק רגשי מאוד קשה אצל הילדים שלנו. אל תשכחו שגם הם מרגישים בחרדות ובפחד מהמצב בדיוק כמונו. אז בואו לקבל כמה טיפים איך לגשת נכון לסיטואציה מול הילדים שלכם ואיך להנגיש להם את המצב בצורה ברורה, מתאימה ושתוריד להם את מפלס החרדה בצורה משמעותית.

איך לפנות נכון ולדבר עם הילדים על מצב הקורונה וההנחיות המשתנות בארץ

קודם כל הכי חשוב לתת לילדים מרחב בטוח להביע את הרגשות, החששות והשאלות שלהם. אל תבטלו את הרגשות של הילדים או "תשתיקו אותם" כאשר הם שואלים שאלות קשות ומסובכות. אם הילד אומר לכם שהוא מבולבל או מפחד תוכלו להגיד לו בצורה רגועה כמו: "גם אני מפחד\ת לפעמים וזה יכול להיות מאוד מלחיץ. אבל נעבור את זה ביחד ואנחנו פה בשבילך". רצוי להימנע ממשפטים "מרגיעים" כמו: "הכול בסדר" או "יהיה בסדר", זה יכול להרגיש לילדים כמו הקטנה של הסיטואציה ושל הרגשות שלהם והם עלולים להגיע למצב בו הם לא ירגישו בנוח לשתף אתכם בחששות העתידיים שלהם.

תתנו לילדים תחושה שאתם שם עבורם ושהם יכולים להביע בפניכם כל חשש או שאלה שיש להם. אפשר לנסות לתת לילדים מענים רגשיים יצירתיים לבעיות שונות, כמו לדוגמא: אם הילד מתגעגע למשפחה אפשר להכין עבורם ציור לפעם הבא שתיפגשו, או לבחור משחק שנשחק איתם בפעם הבא וכו'.

כמובן שמומלץ להימנע משיחות שעלולות להיות מלחיצות ליד הילדים (כמו לחץ כלכלי, ריבים, שמועות וכו'), תנסו לא לעלות את הנושא יותר מידי בבית ואל תתנו לילדים פירוט מעמיק ואינטנסיבי מידי. לפעמים מספיק לדעת שאתם שם בשבילם ושאתם מקשיבים בשביל שהם ירגישו אוטומטית בטוחים ורגועים יותר.

כמובן שבמידה ויש חשש כי הילד סובל מחרדה שפוגעת לו בתפקוד ובאיכות החיים מומלץ להתייעץ ולהיעזר באיש מקצוע, המצב הנוכחי יכול להשפיע על הילדים גם ברבדים שאנחנו לא תמיד מסוגלים להבין באותו הרגע ולכן חשוב להיות קשובים לילדים, לצרכים ולרגשות שלהם.

איך לזהות מצוקה רגשית אצל ילדים?

במידה וילדכם סובל מסיוטים חוזרים בלילות, חרדות קשות, שינוי קיצוני במצב הרוח, שינוי חד בהתנהגות הרגילה, שינוי בהרגלי האכילה או חוסר מצב רוח קיצוני יכול להיות כי יש צורך בפנייה לאיש מקצוע ולמתן מענה רגשי מקצועי. תזכרו כי מצוקה רגשית אצל ילדים שלא מטופלת נכון עלולה לגרום לנזק רגשי שילווה אותם גם בשלבי ההתבגרות ובחיים בכלל. כמובן שמצוקה רגשית אצל ילדים אינה מעידה בהכרח על התנהלות ההורים בעיקר במצב רגיש כמו זה שאנחנו נמצאים בו עכשיו עם משבר הקורונה. לכן נפציר ונבקש מכם, כהורים לא להתעלם מסימני מצוקה אצל הילדים. תהיו שם בשביל לעזור להם, לשמוע אותם ובמידת הצורך גם לתת להם מענה מקצועי מתאים. 

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

מסעדות כשרות -מסעדת ביסטרו בר כשר בחיפה

מתכונים לחמין – המדריך המלא לחמין מושלם

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button