מתכוניםצפה בהכל

מתכון לספגטי ברוטב עגבניות פשוט וטעים להפליא

מחפשים מתכון רוטב עגבניות קל וטעים? מצאנו עבורכם את מתכון לספגטי ברוטב עגבניות הטוב ביותר ברשת שתוכלו להתענג עליו באמת:

בוודאי הרגשתם המון פעמים איך הבטן שלכם מקרקרת, משוועת להכניס את קערת הפסטה הטרייה והמעולה שאתם חושקים בה, אך המצפון שלכם מונע מבעדכם מלעשות זאת, בעיקר שמאז ומתמיד אמרו לכם שלצרוך פחמימות זה לא טוב. אומנם הפסטה קיבלה בתקופה האחרונה ראפ שלילי, אבל זה ממש אינו הוגן. על פי מנעד נרחב של מאמרים שבוצעו בתחום, נמצא כי צריכה של פסטה ממש לא משמינה, ובעצם היא קשורה לאינדקס של מסת גוף נמוכה יותר. באופן כללי, פסטה מהווה מרכיב עיקרי בתזונה בסגנון האכילה הים תיכוני. ובאם תיהנו  מקריאה של ראשית הדברים שבמאמר הנ"ל עד לסופם, תגלו מתכון לספגטי ברוטב עגבניות – פשוט טעים.

 

איזה מתכון לספגטי ברוטב עגבניות פשוט מנצח?

פסטה מהווה את הבסיס האופטימלי לארוחה משביעה, בריאה ואף מזינה. בוודאי אתם חפצים להבין מדוע? ובכן, ראשית כל היא השותפה המושלמת להמון מאכלים שונים, לרבות – עוף ובשר רזה, ירקות ושעועית אשר רוויים בסיבים, רוטב עגבניות שעשיר בנוגדי חמצון, דגנים אשר בריאים ללב, או לחלופין גבינות שרוויות בחלבון, וכיוצא בזה. כמו כן, המתכון מייצר אנרגיה מתמשכת, בעוד פחמימות כדוגמת פסטה מספקות גלוקוז, שמהווה דלק חיוני לשרירים או למוח האדם. משום שפסטה מהווה מקור פשוט נהדר לפחמימה מורכבת, משתחררת אנרגיה באופן איטי ומתמשך, שבה לא מקבלים את קוצי האנרגיה שקשורים לסוכר פשוט. ועתה נצלול הישר אל מתכון לספגטי ברוטב עגבניות – מתכון פשוט מנצח.

המצרכים שנדרשים בשביל המתכון –

  • כוס אחת של מים רותחים.
  • בצל קצוץ ממש דק.
  • שתי עגבניות טריות אשר יגורדו באמצעות פומפייה, או לחלופין חצי פחית של פסטה או של עגבניות מרוסקות.
  • רבע כוס של שמן.
  • כפית סוכר אחת.
  • שתי שיני שום כתושות.
  • כפית אחת של מלח.
  • כפית פפריקה אדומה מתוקה.
  • רבע כפית של פלפל שחור.
  • רבע כפית כמון.

ועכשיו ניגש ללב העניין של הכנת רוטב עגבניות –

  • תטגנו את הבצל על אש נמוכה במשך כשבע דקות על סיר כבד וגדול עם שמן, עד לקבלת בצל שקוף, תוך כדי ערבוב לפעמים. תוסיפו לסיר מלח ופלפל, שום, כמון וכן פפריקה, ותטגנו הכול עד דקה בלבד. תוסיפו לתערובת עגבניות טריות, רסק עגבניות וגם סוכר ביחד עם מים רותחים, ותערבבו כראוי.
  • תביאו לכדי רתיחה ותנמיכו את האש, תבשלו את רוטב העגבניות בין עשר דקות לבין רבע שעה. במידה והרוטב יותר מרוכז, יש לחכות עד בישול של רבע שעה. בעת בישול הרוטב, תכינו את הספגטי לפי מה שכתוב על גבי האריזה, עד שיהיה כמעט מוכן ולא רך מדי, ותוציאו אותו למסננת, ותעבירו אותו לסיר עם הרוטב.
  • תערבבו טוב את הספגטי בתוך רוטב העגבניות, ואז תבשלו במשך כארבע דקות הכול. בסוף תעבירו לקערה גדולה או לצלחות של הגשה.

האם יש מתכון לספגטי ברוטב עגבניות גם לילדים?

במידה ורמות הכולסטרול שלכם חשובות לכם, כי אז מתכון לספגטי ברוטב עגבניות הוא אופטימלי בשבילכם בהיותו דל בנתרן ביותר, ובלי כל נוכחות של כולסטרול. לכל כוס ספגטי יש נוכחות ערה של ספגטי שטוב לכמה חומרים חיוניים ואף מזינים, לרבות – ויטמינים מקבוצת בי והן ברזל. בעיקרון, מתכון לספגטי ברוטב עגבניות מועשר בחומצה פולית, שהכרחית לנשים בהיריון. ועתה נצלול הישר אל מתכון לספגטי ברוטב עגבניות חלבי מצוין, שמועיל גם לילדים, ונחרוג ממנהגינו של הצגת מתכון אחד, כי אם נבחן כמה אפשרויות –

  • מתכון לספגטי ברוטב עגבניות תוך כדי הקפאה של רוטב אדום לספגטי – את הרוטב האופטימלי אפשר להכין מבעוד מועד לחלק מהמנות ואז להקפיא אותו. במידה ומקפיאים אותו בתוך כלי אטום ומתאים, הוא יישמר לפחות לשלושה חודשים. כדי להפשיר אותו אפשר לעשות זאת באמצעות סיר ואז לערבב עם הספגטי המוכן.
  • כדי להכין ספגטי עגבניות חלבי נהדר, בשביל מרקם קרמי מושלם יש להוסיף לרוטב העגבניות רבע כוס של גבינת פרמז'ן מגוררת, בעוד ממיסים את הגבינה ואפשר להמיס ברוטב לאחד את איחוד הרוטב והספגטי.
  • רוטב עגבניות עבור מתכון לספגטי ברוטב עגבניות לילדים – הרוטב הזה הינו מנצח ובסיסי, שכל ילד יאהב. מי שלא אוהב את המרקם של הבצל, אפשר לגרד אותו על הצד הקטן של המגררת, כך יתקבל רוטב עגבניות יותר חלק שמתאים לילדים.

יעניין אתכם גם – 

הכנה לריאיון עבודה – כך תבואו מוכנים למעמד המלחיץ

עבודה מהבית ללא ניסיון – מה האפשרויות שלכם ולמי זה מתאים

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button