עוגת בננה פרווה היא פתרון מעולה כאשר צריך להכין קינוח מתוק וטעים לארוחה או סתם שרוצים עוגה טעימה לצד כוס תה, במאמר הבא נציג לכם גם מתכון לעוגת בננה טבעונית לחלוטין שאסור לכם לפספס!
1. מתכון מנצח לעוגת בננה פרווה
מצרכים דרושים:
- 1ביצה
- 2\1 כוס סוכר
- 3\1 כוס של שמן קנולה
- 3\1 כוס של מיץ תפוזים
- 2 בננות גדולות בשלות
- 1 כפית של תמצית וניל
- 1 כוס של קמח תופח מנופה
- 2\1 כפית של אבקת סודה לשתייה
- 2\1 כוס של אגוזי פקאן מרוסקים – את האגוזים יש לערבב עם כפית קמח.
דרך ההכנה:
-
- יש להדליק מראש את התנור ל170 מעלות בדיוק.
- יש לערבב את כל המצרכים על פי הסדר בו הם מופיעים במתכון.
- יש לשמן היטב את התבנית בה אתם רוצים לאפות את העוגה ולצקת פנימה את הבלילה.
- יש לאפות את העוגה למשך של כ40 דקות על חום קבוע.
- טרם ההגשה מומלץ לצנן מעט את העוגה.
2. מתכון לעוגת טבעונית
מצרכים דרושים:
- 3 בננות גדולות בשלות.
- 3\1 כוס של חלב סויה או חלב שקדים.
- 2\1 כוס של סוכר קוקוס או סוכר חום.
- 2\1 כוס של סילאן או מייפל.
- 1 כפית של חומץ.
- 1 כוס קמח כוסמין או קמח חיטה מלא.
- 1 כוס קמח כוסמין או קמח חיטה לבן.
- 2\1 כפית של קינמון.
- 1 כפית של אגוז מוסקט.
- 1 כפית של אבקת אפייה.
- 1 חופן של אגוזים מרוסקים.
דרך ההכנה:
- יש להדליק מראש את התנור ל170 מעלות בדיוק.
- ראשית יש למעוך את הבננות בקערה על שמתקבל מרקם חלק ואחיד.
- אל הבננות מוסיפים את שאר המרכיבים לפי סדר הופעתם בחלק הראשון של רשימת המצרכים ומערבבים הכול יחד.
- כאשר התערבות אחידה מנפים את הקמח המלא והקמח הלבן ישירות על התערובת המוכנה.
- לאחר מכן יש להוסיף את הקינמון והאגוז המוסקט ולערבב הכול היטב.
- יש להוסיף את האבקת אפייה ולערבב.
- יש להוסיף את האגוזים המרוסקים ולערבב הכול היטב.
- לאחר מכן, יש לשמן היטב את התבנית הרצויה ולצקת פנימה את הבלילה המוכנה.
- את העוגה יש לאפות למשך זמן של כ40-45 דקות עד שהעוגה הופכת שחומה וסדוקה מעט בחלק העליון.
- טרם ההגשה מומלץ לצנן מעט את העוגה.
3. מתכון לעוגת בננה בחושה
מצרכים דרושים:
- 3 בננות גדולות בשלות.
- 2 ביצים מידה L.
- 2\1 כוס של שמן.
- 2\1 כוס של סוכר.
- 2 שקיות של סוכר וניל.
- 1 כוס של מיץ תפוזים.
- 1 כפית של סודה לשתייה.
- 1 וחצי כוסות של קמח תופח.
דרך ההכנה:
- יש להדליק מראש את התנור ל180 מעלות בדיוק.
- ראשית יש למעוך את הבננות בקערה עד שיהיו במרקם חלק ואחיד.
- יש לערבב את כל המצרכים ביחד על פי הסדר בו הם מופיעים ברשימת המצרכים.
- יש לשמן היטב את התבנית הרצויה לצקת פנימה את הבלילה המוכנה.
- את העוגה יש לאפות למשך זמן של כ50 דקות.
- טרם ההגשה מומלץ לצנן מעט את העוגה.
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –