מתכונים

אוכל לשבת – קדירת עוף בפטריות שאתם חייבים להכין לשישי

יום שישי הוא יום מיוחד, ביום שישי אנו מבשלים את אוכל שבת שיוגש לנו גם בשבת לכן המחשבה מאחורי כל מתכון חייבת להיות סופר נכונה

יום שישי הוא יום מיוחד, ביום שישי אנו מבשלים את אוכל שבת שיוגש לנו גם בשבת לכן המחשבה מאחורי כל מתכון חייבת להיות סופר נכונה כי למי יש חשק לאכול אותו דבר אז אחרי כל הסלטים שכבר מוכנים השולחן כבר ארוך לשבת הגיע הזמן לתת תוספת אחרונה ואיך עם לא האוכל החם הפירה האורז האטריות העוף הדגים שכולנו מחכים להם כל השבוע עד סוף שבוע בכדי לאכול אותם עם החלה הרכה שלפני רגע אימא הכינה, לפניכם מנה שחייבת להיות בכול שולחן שישי או שבת הכירו את קדירת העוף בפטריות מבטיחים לכם מרוב שזה טעים לא יישאר אז תכינו הרבה ממנו.

למוצרים בשביל הכנת המנה:

  • 4 כרעיים עוף מחולקות אפשר גם יותר למנה מוגדלת
  • 2/3 כוס קמח
  • מלח
  • פלפל
  • 3כפות שמן זית או שמן רגיל
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 3 חבילות של פטריות מסוגים שונים אפשר גם סוג אחד
  • כוס אחת של יין לבן יבש אפשר חצי יבש
  • תימין יבש
  • כפית אורגנו יבש
  • כפית רוזמרין יבש
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כוסות מרק עוף
שלב ההכנה :
את הכרעיים נטבול במקמח שמעורבב כבר עם מלח ופלפל שחור נוציא ושים בצד נחמם את השמן בסיר רחב על מנת שכל הכרעיים יכנסו במידה ובחרתם לשים יותר כרעיים ומזהיבים מכל צד 20 דק. מוציאים מהמחבת את הכרעיים ושמים בצלחת. בסיר נשים את השום הפרוס פטריות שבחרנו מלח פלפל ומזהיבים הכול עד כדי ערבוב 10 דק מוספים את היין הלבן שבחרנו אחרי שהתערובת שלנו מוכנה נשים את הכרעי עוף בחזרה לתוך הסיר נוסיף את עשבי התיבול שלנו ואת מרק העוף נביא הכול לרתיחה מלאה מנמיכים את הלהבה, נכסה את הסיר עם המכסה וניתן לזה בישול של חצי שעה עד שהעוף הופך להיות כמעט רך אך לא מידי והרוטב יהפוך לסמיך מכבים את הלהבה ומעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ל160 מעלות מכניסים ללא מכסה תוך כדי בדיקה שלא חסרים נוזלים אחרי שהעוף קיבל את הצבע והרכות הנכונה מוציאים את הסיר מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד פירה חם וטעים.

 

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button