מתכוניםעשה זאת בעצמך

מתכון למקלובה צמחונית שתשאיר לכם טעם של עוד

לא כולם יודעים את זה, אבל הפירוש של המלה מקלובה הוא הפוך, וזאת משום שמדובר אודות מאכל שמבשלים בתוך סיר אחד שמתהפך

מתכון לקלובה צמחונית לא כולם יודעים את זה, אבל הפירוש של המלה מקלובה הוא הפוך, וזאת משום שמדובר אודות מאכל שמבשלים בתוך סיר אחד שמתהפך על גבי צלחת ענקית, בעודו מורכב ממנעד רב של ירקות, כדוגמת חצילים, עגבניות מטוגנות, כרובית, או לחלופין תפוחי אדמה, וכיוצא בזאת.

באופן כללי, במרבית הסוגים של מתכון למקלובה צמחונית יש להכניס את כל הפרודוקטים בסיר בשכבות, באופן הזה שהסיר יהיה מוכן להגשה המנה תיראה ממש כמו עוגה. את המקלובה נהוג לעטר בצנוברים או בפטרוזיליה קצוצה ואף טרייה, כאשר לעתים קרובות מגישים את המקלובה ביחד עם סלט יוגורט, לכל אירוע ייחודי. כדאי שתקראו בחדווה את כל דברינו פה, מההתחלה ועד הסיום, וכך תכירו כל מיני סוגים של מתכון למקלובה צמחונית שתשאיר לכם טעם של עוד.

 

האם מתכון למקבולה צמחונית, בדמות של מקלובה צמחונית לצד של סלסלת עשבים פשוט יפיל אתכם מן הרגליים?

בלי כל ספק, מתכון למקלובה צמחונית, בדמות של מקלובה צמחונית לצד של סלסלת עשבים פשוט יפיל אתכם מן הרגליים.

ולהלן יוצגו הרכיבים הנדרשים לשם הכנה של מתכון למקלובה צמחונית –

  • חצי כוס של עלי סרי, שיש לקצוץ אותם באופן דק.
  • שתי כוסות אורז בסמטי.
  • כוס קצוצה של נענע.
  • מלח.
  • צרור קצוץ של שמיר.
  • שלוש כפות פלוס שלוש כפות של שמן זית או של שמן קנולה.
  • כף אחת של כורכום.
  • שניים או שלושה תפוחי אדמה בעודם פרוסים ואף קלופים לעובי של סנטימטר אחד.
  • פלפל שחור גרוס.
  • מלח גס.

המוצרכים שנדרשים לסלסה של מתכון למקלובה צמחונית –

  • מעט שמן זית.
  • מאה גרם של זרשק.
  • חצי לימון סחוט.
  • חצי בצל סגול קצוץ.
  • מלח.
  • חצי צרור של כוסברה קצוצה.
  • כפית אחת של זרעי כמון.

ועתה ניגש ליישום הלכה למעשה של מתכון למקלובה צמחונית –

  • תניחו את האורז בתוך קערה, ואז תכסו עם מים מהברז ביחד עם כף מלח, תוך כדי השהיה למהלך שישים דקות, תעבירו הכול למסננת ותשטפו כראוי. תעבירו את האורז לתוך סיר שיש בו שני ליטרים של מים עם כף מלח ותרתיחו, תבשלו הכול למשך כשבע דקות, ותעבירו את האורז לתוך המסננת.
  • תחממו כעת שלוש כפות שמן בתוך סיר רחב עם תחתית עבה ביותר, תוסיפו אליו את תפוחי האדמה, תוך כדי תיבול עם פלפל ומלח, ואז תטגנו במשך כשתי דקות משני הצדדים. בשלב הבא תסדרו את תפוחי האדמה באמצעות שכבה שתסתיר את הסיר ותתבלו עוד הפעם.
  • כעת תערבבו את עשבי התיבול ביחד עם האורז, תוסיפו להם פלפל שחור ואף מלח, בהתאם לטעם האישי שלכם, ותוסיפו גם את הכורכום, ותעבירו לתוך הסיר עם תפוחי האדמה, תהדקו ואז תכסו את הסיר בעזרת מגבת עם המכסה. עכשיו תבשלו במשך עשרים דקות על גבי להבה נמוכה, תפתחו את הסיר תוסיפו שלו שלוש כפות שמן מעורבבות עם כוס של מים רותחים, תכסו ותבשלו עוד כשלושים דקות, עד אשר האורז לגמרי יתרכך.
  • תניחו בשלב הזה צלחת רחבה על הפתח של הסיר, תחזיקו צמוד ותהפכו בבת אחת. תדפקו פעמיים בסיר ותרימו אותו בעדינות. על הצלחת תראו עוגת אורז ירוק ביחד עם תפוחי אמה מושחמים.

האם מתכון למקבולה צמחונית טבעונית יעשה לכם את זה?

מן הסתם, מתכון למקלובה צמחונית טבעונית יעשה לכם את זה. וכעת נחרוג ממנהגינו, ולא נכין רשימה של מצרכים, כי אם נתכתב עם מתכון למקלובה צמחונית תוך כדי הוראות ההכנה =

  • ירקות – תעשו שימוש רק בתוצרת טרייה באיכות טובה. יש להצטייד בחציל, בתפוח אדמה, בשום, בבצל ובפלפל.
  • אורז – אורז ארוך גרגר או בסמטי הוא אידיאלי. הם סוגים מהירים יותר של אורז ועובדים היטב בתוך מנת האורז הפוכה הזו.
  • אגוזים – צנוברים, שקדים קצוצים וקשיו משמשים בדרך כלל לתוספת. השתמשו באגוזים באיכות טובה, והימנעו מאגוזים מיושנים.
  • שום – משתמשים בראש שלם של שום טרי. שמרו על הציפורן שלמות, אך הקפידו על קליפות. לאחר בישול, השום נמס בפה.
  • תבלינים במקלובה כוללים – פלפל אנגלי וקינמון. כורכום מצוין בשל צבעו ותכונותיו האנטי דלקתיות.

מדריך הכנה של מתכון למקלובה צמחונית שלב אחר שלב –

  • הכנת מקלובה ירקות טבעוני קלה יותר מהכנת גרסת הבשר המסורתית, מכיוון שהזמן והשלבים שנחסכו הם ניכרים.
  • אנחנו ממליץ לכם להתכונן לכל השלבים.
  • הכנת ירקות –
  • שלב 1 – מצפים חצילים, תפוח אדמה ופלפל בכף אחת של שמן ומניחים על תבנית אפייה. צולים בתנור למשך כחצי שעה עד להזהבה קלה.
  • הכנת אורז –
  • שלב 2 – בקערת ערבוב מערבבים אורז, כף אחת של שמן זית.
  • הכנת אגוזים –
  • שלב 3 – מחממים כף שמן בסיר ומניחים בצד את הצנוברים והשקדים הקצוצים (לעשות זאת בזמן שמקלובה ירקות מתבשלת).
  • מכלול מקלובה ירקות –
  • שלב 4 – מברישים את הסיר בשמן זית ומתחילים לצרף ירקות. מניחים תחילה חציל, אחר כך תפוח אדמה ופלפל ביניהם על ידי מילוי רווחים. לאחר מכן מניחים שכבה של בצל וסקה .
  • שלב 5 – מכסים ירקות בשכבה אחידה של אורז דחוס מעט ומבטיחים שהירקות מכוסים במלואם. יוצקים בזהירות ובאיטיות ציר ירקות על התכולה. מכסים במכסה.
  • שלב 6 – מביאים לרתיחה קלה על אש בינונית למשך חמש דקות, לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים במשך כרבע שעה. תכבו את האש, אל תפתחו את המכסה ותנו למקלובה לשבת כעשר דקות.
  • שלב 7 – פותחים את הסיר ומניחים מעליו צלחת הגשה גדולה או מגש. תהפכו הכול ותאפשרו לו לשבת כעשר דקות דקות, ואז הרימו לאט את הסיר כדי לחשוף את המקלובה הירקות. מקשטים באגוזים חומים ופטרוזיליה. מגישים חם.

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:

עוסק מורשה או חברה – מה כדאי ומתי?

שיווק בוואטספ – השיטה שתקפיץ את העסק שלכם מדרגה

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button