יום הולדת היה ויהיה לעולם ועד ייחודי, מה שהופך להרבה יותר מהנה כאשר מוסיפים לחגיגה עוגות יום הולדת מתכון טעים במיוחד. כל בני האדם עושים דברים משל עצמם בשביל לחגוג יום הולדת, אך עוגות יום הולדת מתכון הוא תמיד בראש סדר העדיפויות שלהם. חגיגת יום הולדת בלי עוגה אף פעם לא תהיה מושלמת, וזאת משום שעוגת יום ההולדת נחשבת בתור החלק הכי טוב של המסיבה. לא משנה אם מדובר על ילדים או על מבוגרים, בני האדם בכל הגילאים מצפים לעוגת יום הולדת מרשימה וטעימה. מומלץ לקרוא למן ההתחלה ועד לסוף דברינו, ולמצוא שורה של עוגות יום הולדת מתכון מומלצים.
עוגות יום הולדת מתכון מנצח שישמח את כל המשפחה
מי שמארגן מסיבת יום הולדת, מעיד על עומק האושר שלו. בעוד תפריט מסורתי בדיוק כמו כל אירוע, של מנה ראשונה ושאר המנוח, קינוח ומספר משקאות עלוב למדי, כאשר משדרגים זאת באמצעות עוגות יום הולדת מתכון הופכים את המסיבה להרבה יותר משמחת, ייחודית ואף טעימה. והבה נתחיל עם עוגות יום הולדת מתכון של עוגת שוקולד ללא נוכחות של קמח.
עוגת יום הולדת מתכון – מצרכים
לרוטב השוקולד –
- שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה.
- מאה גרם של שוקולד מריר.
לעוגה עצמה –
- שבע ביצים מופרדות לכדי חלבון וחלמון.
- מאה גרם של חמאה.
- כוס סוכר לבן אחת.
- שלוש מאות גרם שוקולד מריר.
- מאה גרם של שקדים טחונים דק.
אופן ההכנה של העוגה –
- יש לטרוף את הסוכר ביחד עם החלמונים בקערה גדולה עד אשר הכול יהפוך לכדי קציפה ובהיר, ואז להוסיף את השקדים ולבחוש הכול.
- להמיס שלוש מאות גרם שוקולד במיקרוגל או בסיר קטן, תוך כדי צירוף של החמאה, ואז לבחוש עד להמסת החמאה לחלוטין ולאחד עם השוקולד. להוסיף את השוקולד לבלילה של החלמונים ולבחוש כראוי.
- להקציף לחוד את החלבונים לקבלה של קצף יציב, תוך כדי קיפולו אל התערובת השוקולד והחלמונים.
- תשמנו תבנית בקוטר של עשרים וארבעה ותיצקו אליה את הבלילה. יש לאפות בתוך התנור בחום בינוני של מאה ושמונים מעלות במשך כארבעים דקות. תנעצו קיסם במרכז העוגה ואם הוא יבש ונקי סימן שהעוגה מוכנה.
- בשביל להכין את רוטב השוקולד יש להמיס מאה גרם של שוקולד בצירוף של השמנת, ואז לערבב עד לקבלה של תערובת הומוגנית. לשפוך את הרוטב בעודו חם על גבי עוגת יום ההולדת ולהמתין כמה דקות ספורות עד שמוציאים אותה מהתנור.
האם יש עוגות יום הולדת שיעשו לכם חשק?
עוגת יום הולדת נחשבת לשיא המסיבה משום שהיא מוגשת לבני האדם בסיום החגיגה. מי שבעל השמחה זוכה לקבל את מלוא תשומת לב האורחים כאשר חותכים את עוגת יום ההולדת. ועכשיו נמהר להציג בפניכם את עוגות יום הולדת מתכון – עוגת קשת בענן –
המצרכים שנדרשים בשביל עוגות יום הולדת מתכון לבסיס –
- שמונה עשרה כפיות של חלב.
- שתי כוסות סוכר.
- צבעי מאכל בצבעים של אדום, סגול, צהוב, כחול, כתום והן ירוק.
- חמש ביצים.
- מעט מלח.
- שלוש כוסות של קמח לבן מנופה.
- כפית אבקת אפייה.
- שתי כפיות תמצית וניל, או לחלופין חצי מקל וניל.
המצרכים שצריך בשביל עוגות יום הולדת עבור קרם גבינת השמנת –
- חצי כוס חלב.
- קצת חמאה רכה בשביל לשמן את התבנית.
- קצת מלח.
- חבילה של גבינת שמנת.
- חצי מקל וניל.
- שלוש כפות של אבקת סוכר.
עוגות יום הולדת מתכון – אופן ההכנה
- תחממו את התנור לכדי מאה שבעים מעלות, בעודכם מקציפים את הסוכר ביחד עם החמאה לעשר דקות, עד שהתערובת תבהיר ותתפח.
- תשברו את הביצים בצלוחית לחוד, ותטרפו אותם. יש להמשיך בהקצפה של החמאה, ולצרף אליה את החמאה שהוקצפה ביחד עם הביצים, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. אחר כך תצרפו לזה שתי כפיות תמצית וניל או גרגרים מחצי מקל וניל, כפית של אבקת אפייה וקצת מלח, ותמשיכו במהירות בינונית את ההקצפה.
- בקבלת תערובת אחידה ובהיטמעות מרבית של הביצים, יש להוסיף את הקמח בשתי פעימות לערבב הכול. תוכלו לעבור לכף עץ תוך כדי ערבוב באופן ידני. תחלקו הכול לכדי שש קערות שוות. תעשו שימוש בשש כוסות, ניתן גם בכוסות חד פעמיות. בכל שתי כוסות כפיות חלב וצבעי מאכל, תוסיפו אותם עד שהחלב יהיה בצבע חזק מכל גוון. תוסיפו לכל קערה שבה יש תערובת את כוס החלב שנצבעה, תערבבו עד שהחלב יקבל צבע חזק מכל גוון. לערבב הכול.
- תשמנו על ידי החמאה שש תבניות אפייה וגם תקמחו. תעבירו את התערובת אליהן, תיישרו ותאפו בתנור אפייה למשך רבע שעה. תבדקו באמצעות קיסם באם העוגה מוכנה. תיזהרו שהיא לא תתייבש בתנור האפייה. בתום האפייה תקררו את העוגות והן תוציאו אותן מהתבניות. תניחו כל שכבת עוגה על גבי נייר אפייה לחוד, ותשימו בצד.
- כדי להכין את קרם השמנת עליכם להכניס לתוך המיקסר את הגבינה והחמאה, ולהקציף עד לקבלת מראה מאוחד במלואו. תוסיפו בהדרגה את אבקת הסוכר, המלח ותמצית הווניל. לקראת סיום, תוסיפו את החלב ותערבבו עד שהכול מאוחד. תכניסו עם ניילון נצמד למקרר.
- לשם הרכבת העוגה כדאי ליישר את העוגות, כדי להקליל את תהליך הרכבת העוגה, כמו גם למנוע יצירה של גושים. מכל שכבה של עוגה תורידו בערך סנטימטר מהגובה באמצעות סכין ארוכה. תיישרו את הדפנות עם צלחת שיותר קטנה מן הקוטר של העוגה, ועל ידי הסכין תיישרו את הדפנות של העוגות.
- הגיע הזמן להרכיב את העוגה על גבי קרש יבש ושטוח, תניחו ארבע ניירות אפייה בקצוות של קרש אפייה, בשביל למנוע חורים. בתום זאת, תעבו את הקרם לגובה של כסנטימטר אחד, ואז תעמידו עוד שכבה של עוגה, ושוב ושוב, עד לקבלה של שכבה דקיקה לפני העבה.
- סדר הצבעים עשוי להיות כיד הדמיון שלכם, אבל רצוי קודם כל סגול ואז כחול, ירוק, צהוב, כתוב ואחר כך אדום. תמרחו שכבה דקיקה ושקופה של קרם השמנת על כל דפנות העוגה ותקררו במשך כחמי שעה במקרר.
יעניין אתכם גם –
רעיונות לעיצוב הבית – רעיונות וטיפים מתקדמים
מתכון לספגטי ברוטב עגבניות פשוט וטעים להפליא