כל שנה מחדש מגיעה חנוכה ואיתה הצורך לאוכל טעים וחגיגי לכל המשפחה, סופגניות, עוגיות, לטקס, קרפצ'יו, בורקיטס טעימים והכי חשוב קלים ומהירים להכנה. אספנו כאן במיוחד בשבילך אמא יקרה מתכונים לחנוכה המוצלחים ביותר לשנת 2022 שהמשפחה תדבר עליהם הרבה אחרי צאת החג. שנתחיל? מתכון לחנוכה שיעשה לכם שמח –
מתכון לחנוכה מס 1# לטקס גבינה מלוחה
לטקס גבינה מלוחה , הם בעצם לביבוית תפוחי אדמה בתוספת גבינה מלוחה המאשירה את הטעם
חשבתם שלביבות תפוחי קלאסיות זה מאכל מושלם? אתם תחשבו פעמיים אחרי שתאכלו את השידרוג שלהם. מתכון פשוט וקל שפשוט לא תוכלו להפסיק לאכול ממנו:
זמן הכנות: 30 דקות
זמן בישול: 30 דקות
מצרכים:
- 150-200 גרם גבינה מלוחה מגורדת
- בצל יבש 1
- כפית וחצי מלח
- חצי כוס קמח
- ביצה 1
- כפית קטנה של פלפל שחור
- 5 תפוחי אדמה (לבנים!)
הכנות:
- מקלפים את הבצל ותפוחי האדמה ומגרדים לרצועות דקות.
- לוקחים קערה ומערבבים בתוכה את הבצל והתפוחי אדמה וסוחטים
- לאחר שסחטתם מגרדים את הגבינה המלוחה ביחד עם ביצה ומערבבים הכל לבלילה
- מוסיפים קמח ומערבבים היטב את הבלילה
- מחממים שמן על המחבט
- מכינים קציצות שטוחות ודקות ומטגנים.
- בתאבון!
מתכון לחנוכה מס 2# לביבות קוסקוס וירקות
אם חשבתם שסיימנו עם הלביבות תחשבו שוב, עוד מתכון מוצלח במיוחד אך שונה לגמרי של לביבות קוסקוס וירקות משגעות! מה שבטוח זה לא המאכל הסטנדרטי במטבח הישראלי ומאוד חבל שכך כי התוצאה פשוט לא מהעולם הזה.
זמן הכנות: 30 דקות
זמן בישול: 30 דקות
מצרכים:
- חצי כוס של קוסקוס לא מוכן
- שני תפוחי אדמה קטנים או אחד גדול (לא חשוב אדום או לבן)
- 2 גזרים
- 1 ביצה
- 1 בצל יבש
- כפית וחצי מלח
- פלפל שחור גרוס לפי טעמכם
הכנות:
- להכין את הקוסקוס רגיל, לפי מה שרשום ההוראות על השקית. לתבל עם מלח פלפל וכפית שמן, להוסיף מים רותחים להמתין כ-5 דקות ולהתחיל לפורר.
- לבשל תפוח אדמה עד שיהפוך להיות רך.
- לחתוך את הבצל קצוץ, לגרד את הגזר והתפוח אדמה.
- מחממים מחבט עם שתי כפות שמן ומתחילים לטגן את הבצל עד להזהבה.
- לוקחים קערה, שופכים את הקוסקוס, גזר, תפוח אדמה, בצל, ביצה ולתבל.
- להכין קציצות קטנות ולטגן עד שהם זהובים משני הצדדים.
- בתאבון!
מתכון לחנוכה מס 3# בוריקה במילוי ביצה
שילוב של סיגרים וביצה שנראה כמו בורקס אבל שונה לגמרי בטעם ובמרכם. אחד המתכונים המוצלחים ביותר לחנוכה חגיגית תשמח את הבטן לכל המשפחה.
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 20 דקות
מצרכים:
- 5 עלי סיגר ו-5 ביצים ( אם תרצו להכין יותר פשוט תוסיפו אחד מכל אחד)
- פלפל שחור לפי טעם
- חצי כפית מלח
הכנות:
- לוקחים כוס שופכים אליה ביצה ומתבלים במלח ופלפל
- מחממים שמן במחבת
- לוקחים עלה סיגר ומכניסים חצי ממנו בזמן שמחזיקים את החצי השני באוויר
- שופכים לבפנים את הביצה מהדקים מסביב ומטגנים בערך דקה בכל צד
- הבוריקה מוכן! תמשיכו לעשות את אותו הדבר עד לקבלת כמות הרצויה של הבוריקות.
- בתאבון!